maanantai 8. joulukuuta 2014

Tujaus positiivisuutta

Olen nyt vyötärönympärysmitan mukaisesti enää vain lievän riskin ryhmässä, ainakin joidenkin lähteiden mukaan. Toisissa sanotaan että pari senttiä vielä pois niin sitten olen enää vain lievän riskin ryhmässä. Tuntuu aika mukavalta, kun on ollut pitkään vyötärölihava omppu, niin tälläinen havainto oli oikein tervetullut.

Vyötärölantio-suhdekin on alle suositellun 0,8, mutta sehän nyt on sinänsä kiinni vain siitä että lantio on riittävästi leveämpi kuin vyötärö... Mutta naiselle joka on pitänyt itseään lantiottomana omenana, oli tämäkin ihan hauska huomio.

Painoindeksi on nyt 32 eli edelleen merkittävän lihavuuden puolella, mutta on se melkoisesti tullut alaspäin alkutilanteen huikeasta 39,25 ja vaikean lihavuuden ylärajalta. Ja montaa kiloa ei enää ole, että päästään lievän lihavuuden puolelle.

Painoindeksi sinänsä tälläiselle tavalliselle pulliaiselle on kohtuullisen ok tapa seurata tilannetta. Pitäisi vaan kaikkien sitä käyttävien muistaa että esimerkiksi 18,5-24.99 väliin sopiva paino on henkilöstä riippuen normaali. Se ei siis ole automaattisesti normaalipaino kaikille, eikä se ole niin että painoindeksi 19 on normaali ja ihanne jota tavoitellaan, ja painoindeksi 24,5 taas olisi lähes  ylipainoinen. Vaan tulkitaan henkilön ruumiinrakenteen ja lihasmassan yms mukaan, jolloin kaksi henkilöä jotka näyttävät täsmälleen yhtä hoikilta, voivat olla 19 ja 24 painoindekseiltään, ja kumpikin täysin normaalipainoisia. Minun mittaiselleni pätkälle normaalipainon alaraja menisi 48 kilon kieppeillä. Voin sanoa sataprosenttisella varmuudella että en olisi terveen näköinen siinä painossa. Mutta tunnen pituiseni naisen joka oli täysin terveen hoikan naisen näköinen niin kevyenä. Joten yksilöllisyys pitäisi tosiaankin ottaa huomioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti