perjantai 20. helmikuuta 2015

InBody kehonkoostumusanalyysi

Noniin, vihdoin pääsin mittaukseen, johan sitä pari viikkoa odottelinkin. Mittaushetki sinänsä oli hyvin simppeli, seisoin paljain jaloin semmoisella puntarin näköisellä alustalla, kahvat käteen ja kädet hieman sivuille kohotettuna. Jalkapohjia vähän kihelmöi mittaus, mutta muuten se ei kyllä tuntunut miltään.

Tulokset eivät sinänsä olleet mitenkään ihmetystä herättäviä, aikalailla sitä mitä ajattelinkin. Paino oli iltapäivällä 83,7 tuon laitteen mukaan, joten mitään suurempaa putoamista ei ole tapahtunut tässä vaakalakon aikana, mutta ei se ole kyllä noussutkaan, jos viimeksi punnitessani painoin alasti aamulla 83,8 kiloa. (28.1.) Ja ennen vaakalakkoa 84,5 mitä en ole mihinkään edes merkannut ylös, kun ajattelin sen olevan lähinnä nousua laivareissusta ja liikunnasta, ja tuo nousu sit aiheutti sen vaakan viskaamisen kaapin perälle, ettei joka sataa grammaa kyttää.

Paino ja painoindeksi (31,9) siis oli ihan sitä mitä odotinkin. No, arvojahan tuossa paperissa on tosi paljon, mutta jos nyt jotain niistä poimin mielenkiintoisimpina, niin rasvaprosenttini on 39,7%. Toivoin hiljaa mielessäni että se olisi alle 40, ja se olikin, joten sen suhteen olen tähän hetkeen tyytyväinen. Nyt on sitten helpompi säätää niitä tavoitteita tuon suhteen.

Rasvaton massa mulla on 50,5 kiloa, joten olen aika oikeutetusti ollut sitä mieltä etten voisi painaa 48  tai edes 52 kiloa ja näyttää hyvältä, vaikka kumpikin paino painoindeksin mukaan olisi mulle vielä normaali. Luumassaa mulla on enemmän kuin mun pituisella naisella yleensä, samaten lihasmassaa, johtuen varmaan ylipainosta, aikamoista taakkaa sitä on saanut mukanaan raahata, pakkohan siinä on voimistua.

Kehon tasapainon suhteen ylävartalo tasapainossa mutta alavartalo heikompi verrattuna ylävartaloon, ja vasemmassa jalassa enempi lihasta kuin oikeassa.

Kulutus jos vaan makaan 1460 kcal/vrk, joten ruokavaliokin varmaan suht ok, ehkä vähän voisi kaloreita nipistää pienemmäksi että tulisi varmempaa tulosta, mutta tuon pähkäilyn jätän vielä miehen huoleksi.

Mutta oli kyllä varsin antoisaa, nyt voi keskittyä liikkumaan ja syömään ja ottaa kropan epätasapainon huomioon treeneissäkin. Keväämmällä sitten uusi mittaus koulun puolesta, voi katsoa onko tullut tulosta.

2 kommenttia:

  1. Mie kävin viime viikolla kans inbody-mittauksessa, ekan kerran ikinä. Tulokset oli kyllä äärimmäisen mielenkiintoisia. Jännä seurata kuinka tuo tänä vuona aloitettu treenaus tulee tuloksiin vaikuttamaan. Meinaan mennä keväällä uudelleen mittauksiin, ja tavote olis löytää vyötärökin siihen mennessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi mielenkiintoinen juttu, eikä edes kamalan kallis. Suosittelisin tuota ehdottomasti kaikille jotka tälläistä elämäntaparemonttia tekee. Odotan innolla kevään mittausta, jos saisi tuota rasvaprosenttia tiristettyä pienemmäksi...

      Poista